ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πήγασος Αθλητικός Όμιλος Θυρέας, γνωστός επίσης με την επωνυμία Πήγασος Άστρους, είναι Ελληνικός αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1980 και εδρεύει στο Άστρος Κυνουρίας Αρκαδίας. Αγωνίζεται με τα χρώματα βυσσινί και λευκό και έδρα του είναι το Κλειστό Γυμναστήριο «Χάρης και Νίκος Γρηγορόπουλος». Το λογότυπό του απεικονίζει έναν καλπάζοντα Πήγασο, το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας. Ο Πήγασος Θυρέας συμμετέχει στην ΕΣΚΑΚ Αργολιδοκορινθίας. Αποτελεί μια από τις ιστορικότερες ομάδες της ένωσης αφού έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα από οποιοδήποτε αντίπαλο οκτώ (8) τον αριθμό (1990, 1991, 1992, 1993, 1997, 2002, 2004, 2022). Η κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος το 2001-02 οδήγησε το σύλλογο στη Γ' Εθνική, όπου και εντάχθηκε την περίοδο 2002-03 στον 1ο Όμιλο Νότου. Η κατάληψη της 13ης θέσης στην τελική βαθμολογία (9 νίκες και 17 ήττες) επέφερε την επιστροφή της ομάδας στο τοπικό της πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά ωστόσο, 2003-04, ο Πήγασος κατέκτησε και πάλι την κορυφή της Ε.Σ.Κ.Α.Κ., όπως και το εισιτήριο για τη Γ' Εθνική. Την περίοδο 2004-05 τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας στην κατηγορία. Την επόμενη χρονιά, 2005-06, η ομάδα βελτιώθηκε σκαρφαλώνοντας στην 6η θέση της κατάταξης. Το καλοκαίρι του 2006 ο Πήγασος συγχωνεύτηκε με την ομάδα της Αργολίδας που αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική, την ΑΕΚ Άργους, διατηρώντας την με τον τρόπο αυτό στην κατηγορία. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2006-07, με την ονομασία ΑΕΚ Πήγασος Άργους, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τη χρονιά 2007-08 σκαρφάλωσε στην 3η θέση της τελικής βαθμολογίας. Ήταν τελικά την αγωνιστική περίοδο 2008-09 που ο σύλλογος κατέκτησε την κορυφή του ομίλου του και κέρδισε το δικαίωμα ανόδου στη Β' Εθνική. Έκτοτε οι ομάδες χωρίστηκαν και πάλι με τον Πήγασο να επιστρέφει στο τοπικό Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ομάδα συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α.Κ., τερματίζοντας στην 5η θέση, ενώ τη σεζόν 2016-17 τερμάτισε στην 7η. Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 ο Πήγασος κατέλαβε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ε.Σ.Κ.Α.Κ., κατακτώντας το 8ο πρωτάθλημά του μετά από 18 χρόνια και την επιστροφή του στη Γ΄ Εθνική καλαθοσφαίρισης ανδρών έπειτα από 16 χρόνια, όπου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του και επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-24.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πήγασος - Τυρός 66-63


Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο Πήγασος έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του μαχητικού Τυρού με σκορ 66-63.

Στο κλειστό του Άστρους οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν νωθρά το ματς ειδικά στην άμυνα με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει υπέρ τους 20-15. Μελανό σημείο της αναμέτρησης το αντιαθλητικό φάουλ του Τετώρου που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του από την συνέχεια του αγώνα.

Στην επανάληψη οι βυσσινί διατηρούσαν μια σταθερή διαφορά δέκα πόντων χωρίς όμως να καταφέρνουν να ξεφύγουν στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι περιφερειακοί του Τυρού εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα ελεύθερα σουτ και με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα ισοφάρισαν σε 63-63.

Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ψυχραιμία στις ελεύθερες βολές από τους παίχτες του Δημήτρη Τσουκάτου με τον Κοψαύτη  (2/2) να κάνει το 65-63. Ο Τυρός  στην επίθεση έχασε το σουτ και ο  Παπούλιας κέρδισε νέο φάουλ 15 δεύτερα πριν το τέλος. Ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στην δεύτερη αλλά ο Γραμματικάκης φώναξε παρών στο επιθετικό ριμπάουντ βγάζοντας την μπάλα στην περιφέρεια όπου με καλή κυκλοφορία στις πάσες,  φτάσαμε στην λήξη  της κόρνας της γραμματείας και το τελικό 66-63.

Καλύτεροι για τους νικητές οι Γραμματικάκης, Αντωνάκης και Κοψάυτης.

Τέλος να αναφέρουμε πως ο προπονητής του Πήγασου έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους μικρούς του συλλόγου οι οποίοι όμως θα πρέπει να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο στην συνέχεια

Πήγασος (Τσουκάτος) : Λαλογιάννης 7 , Γραμματικάκης 17(1),   Κοψαύτης 13,  Παπούλιας 3,  Τετώρος 2, Μπάρλας , Πανταζής , Καμπύλης, Μπακάλης Β 3(1), Μπακάλης Ν, Αντωνάκης 21 (3)

5 σχόλια:

  1. H αληθεια ειναι οτι κλοτσια σε λαιμο αντιπαλου παιχτη δεν ειχαμε ξαναδει.Tο μονο που συγκρινεται με αυτη την ενεργεια του παιχτη του πηγασου Γ.Τετωρου ειναι η κλοτσια του μπατιστ σε προσφατο αγωνα της ευρωλιγκα.H ενεργεια του συγκεκριμενου παιχτη αποτελει ασεβεια προς τον αντιπαλο, ασεβεια προς την ιδια σου την ομαδα και γενικα ασεβεια προς το αθλημα.Ως προς τον αγωνα η ομαδα επαιξε καλα ηταν σταθερα μπροστα με 10-13 ποντους στο παιχνιδι και ολα εδειχναν οτι θα κυλουσαν ομαλα μεχρι που ο κοουτς του πηγασου αποφασισε να ριξει στο γηπεδο τους πιτσιρικαδες και η διαφορα με ενα καταπληκτικο σερι του τυρου απο την γραμμη των 6.75 εξανεμιστικε.Εδω ερχεται το ερωτημα,τοσα παιχνιδια εχει κερδισει ο πηγασος με διαφορες ανω των 30 ποντων που ηταν οι πιτσιρικαδες τοτε? γιατι επιλεχτηκε να μπουν σε αυτο το παιχνιδι?.Τετοια παιχνιδια η ομαδα του πηγασου ειναι υποχρεωμενη να τα καθαριζει με διαφορα ανω των 20 ποντων ωστε και η ψυχολογια των πρωτοκλασσατων παιχτων να βρισκεται στα υψη αλλα και επισης να φαινεται η δυναμικη της ομαδας μεσα στο γηπεδο και οχι μονο στα λογια.Οσον αφορα τους πιτσιρικαδες (με εξαιρεση τους παπουλια πανταζη που δουλευουν στις προπονησεις) οι υπολοιποι πρεπει να ριξουν πολλη ιδρωτα μεσω προπονησεων ωστε να φανει το ταλεντο τους μεσα σε ενα ματς.Η δευτερη φαση του πρωταθληματος βρισκεται κοντα και εαν θελουμε να μιλαμε για ανοδο πρεπει ορισμενοι παιχτες να αλλαξουνε συμπεριφορα και χαρακτηρα.Ο πηγασος βασει της ιστοριας του δεν αξιζει να βρισκεται σε αυτη την κατηγορια, ελπιζουμε την φετινη χρονια να κανει το αλμα και να παει εκει που του ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε κάνεις πολύ άδικη κριτική στην ομάδα η οποία για πρώτη φορά φέτος νίκησε (δεν έχασε)με διαφορά κάτω από 12 πόντους!Ο κόουτς θέλει και καλά κάνει να δώσει χρόνο στους μικρούς από τη στιγμή που λείπανε από την ομάδα 2 από τους παίκτες που ανήκουν στους μεγαλύτερους σε ηλικία.Κανένας βέβαια δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη στο παιχνίδι!Εξάλλου νομίζω ότι όλοι δικαιούνται να έχουν μία άσχημη ημέρα όπως είχε και ο Γιώργος (Τετώρος) ο οποίος πιστεύω ότι έχει μετανιώσει για ότι έγινε πάνω στην ένταση του αγώνα,είναι εξαιρετικό παιδί και βοηθά ποικιλοτρόπως την ομάδα μας!
    Φιλικά
    Βλαχάκης Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι της ομάδας, παρακολουθώντας τις συζητήσεις σας γύρω από τα θέματα που
    αφορούν τον Πήγασο και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει, θα ήθελα να τοποθετήσω
    το πλάισιο μέσα στο οποίο κινείται το Δ.Σ. του Συλλόγου και όσοι έχουν την ευθύνη του
    αγωνιστικού τμήματος. Θα αναφερθώ πρώτα στο θέμα της συμμετοχής των νεώτερων σε ηλικία
    παικτών, γιατί το θεωρώ σοβαρότερο για το μέλλον του συλλόγου.Επιθυμία της διοίκησης είναι
    η συμμετοχή όσο περισσότερων μικρών στην αντρική ομάδα, θυσιάζοντας πολλές φορές το
    θέαμα αλλά και την διαφορά. Η επιθυμία αυτή της διοίκησης έχει γίνει σαφής τόσο στον
    προπονητή όσο και στους μεγαλύτερους παίκτες της ομάδας από την πρώτη κιόλας συνάντηση,
    στην αρχή της χρονιάς.Από την αρχή της χρονιάς επίσης έχουν οριστεί τα παιχνίδια που θα
    πάρουν λεπτά συμμετοχής οι νεαροί παίκτες, γιατί το πρωτάθλημα είναι αρκετά μικρό, μόλις
    12 αγωνιστικές συνολικά και 4-5 αγώνες γι΄αυτούς. Τα παιχνίδια αυτά είναι μονόδρομος και
    ο προπονητής έπραξε σύμφωνα με την μπασκετική λογική αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο
    δουλέυουμε όλοι. Θα σας φέρω το παράδειγμα του Παπούλια, που παρόλο η ομάδα είχε άλλο παίχτη
    στη θέση του από μεταγραφή, τον έβαλε από την αρχή στα δύσκολα και έτσι κέρδισε ένα ακόμα
    σπουδαίο παίκτη.Τελειώνοντας με το θέμα αυτό, η ομάδα στηρίζει τους νεότερους παίκτες και θα
    τους δίνει ευκαιρίες όπου μπορεί πιστεύοντας ότι εκεί βρίσκεται η συνέχεια του Πήγασου,
    ειδικότερα στους δύσκολους καιρούς που όλοι ζούμε.
    Στο θέμα του Τετώρου, θα συμφωνήσω για το χαρακτηρισμό, απαράδεκτη ενέργεια, ο οποίος πιστεύω
    τα λέει όλα. Θα επισημάνω όμως την ενέργεια του παίκτη, χωρίς την παρότρυνση κανενός, να ζητήσει
    συγνώμη πριν την λήξη του αγώνα από τον παίκτη του Τυρού, θα επισημάνω τις ειδικές συνθήκες
    που έχει κάθε αγώνας για κάθε παίκτη,πράγμα που φίλε του πρώτου σχόλιου δεν το έλαβες υπόψη
    σου και θα επισημάνω και την ενέργεια της διοίκησης να τον καλέσει στο επόμενο Δ.Σ. για να δώσει
    εξηγήσεις. Σκοπός κάθε ομάδας δεν είναι να πυροβολεί τον παίκτη που υποκύπτει σε σφάλμα αλλά
    να τον επαναφέρει και μέσα από το γεγονός αυτό να του βγάλει τον καλύτερο εαυτό προς ώφελος της.
    Φιλικά
    Αρφάνης Αλέξιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sorry ... αλλα τους πιτσιρικαδες πλην του παπουλια δεν τους βλεπω να ξερουν να παιζουν τη θεση τους.... οπου πηγαινει η μπαλα πηγαινουν...δεν τους τραβατε κανα αυτι να πανε σε καμια προπονηση???.,.....ενας φιλαθλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε κυριε αλεξη αρφανη.Σας ευχαριστω που ανταποκριθηκατε και δωσατε μια απαντηση στο σχολιο μου προ ημερων.Επισης σας ευχαριστω που μεσω αυτου του blog δωσατε μια διευκρινηση για την διαθεση του διοικητικου συμβουλιου απεναντι στους νεαροτερους παικτες της ομαδος.Συμφωνω μαζι σας για την σταση της ομαδος απεναντι στους νεαροτερους παικτες, ειδικα οπως αναφερατε στους δυσκολους καιρους τους οποιους ζουμε.Σιγουρα το μελλον πρεπει να χτιζεται μεσα απο παιχνιδια τα οποια κρινονται απο την ομαδα (ευκολα).Επισης θεωρω πως η σταση της ομαδος απεναντι στο θεμα του παικτη της ομαδος Γ.Τετωρου ειναι απολυτα σωστη.Ελπιζω να μην ξαναυπαρξουν τετοιες ενεργειες απο οποιονδηποτε παικτη του αθληματος.ο Γ.Τετωρος ειναι ενας παικτης που η ομαδα χρειαζεται και σιγουρα εχει να προσφερει παρα πολλα στον ιστορικο συλλογο της περιοχης μας.Με το σχολιο μου προ ημερων δεν ηθελα ουτε να προσβαλλω κανεναν ουτε να κανω αδικη κριτικη σε κανεναν.Αυτα που ανεφερα ηταν αυτα που εκλαβαμε οσων καθομαστε στις εξεδρες.Σε ολα συμφωνω μαζι σας, αλλα το μονο που δεν καταλαβαινω οσων αναφερατε παραπανω, ειναι οι ειδικες συνθηκες για τον καθε παικτη.υποτιθεται οτι το παιχνιδι συγκαταλεγεται στα ευκολα αρα ποια η πιεση του συγκεκριμενου παικτη ωστε να αντιδρασει με αυτον τον τροπο.Τελος παντων ελπιζω αυτη η επικοινωνια μεσω αυτου του blog να ειναι για το καλο της ομαδος.Κλεινοντας θα ηθελα κυριε αρφανη να σας πω οτι ειστε μια ζωντανη ιστορια για τον συλλογο και μονο η παρουσια σας στα διοικητικα του συλλογου ειναι ενα εξτρα κινητρο να ερχομαστε και να παρακολουθουμε την ομαδα.Ειδικα για εμας που παρακολουθουσαμε την ομαδα απο τοτε που επαιζε στο ανοιχτο γηπεδο.

    ΥΓ.Συγνωμη για την ανωνυμια μου αλλα προτιμω να μεινει ετσι, δεν επιθυμω να προβω σε προσωπικες διαμαχες με καποιον που δεν συμφωνει με τα λεγομενα μου.Αλλωστε ολοι εμεις που αγαπαμε το αθλημα και τον συλλογο της περιοχης μας εχουμε τον ιδιο στοχο.Ειδικα οταν ζουμε σε μια περιοχη που εχει 15 ομαδες ποδοσφαιρου και 1 μπασκετ.Παντα φιλικα και παντα φιλαθλος της ομαδος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή