ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πήγασος Αθλητικός Όμιλος Θυρέας, γνωστός επίσης με την επωνυμία Πήγασος Άστρους, είναι Ελληνικός αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1980 και εδρεύει στο Άστρος Κυνουρίας Αρκαδίας. Αγωνίζεται με τα χρώματα βυσσινί και λευκό και έδρα του είναι το Κλειστό Γυμναστήριο «Χάρης και Νίκος Γρηγορόπουλος». Το λογότυπό του απεικονίζει έναν καλπάζοντα Πήγασο, το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας. Ο Πήγασος Θυρέας συμμετέχει στην ΕΣΚΑΚ Αργολιδοκορινθίας. Αποτελεί μια από τις ιστορικότερες ομάδες της ένωσης αφού έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα από οποιοδήποτε αντίπαλο οκτώ (8) τον αριθμό (1990, 1991, 1992, 1993, 1997, 2002, 2004, 2022). Η κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος το 2001-02 οδήγησε το σύλλογο στη Γ' Εθνική, όπου και εντάχθηκε την περίοδο 2002-03 στον 1ο Όμιλο Νότου. Η κατάληψη της 13ης θέσης στην τελική βαθμολογία (9 νίκες και 17 ήττες) επέφερε την επιστροφή της ομάδας στο τοπικό της πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά ωστόσο, 2003-04, ο Πήγασος κατέκτησε και πάλι την κορυφή της Ε.Σ.Κ.Α.Κ., όπως και το εισιτήριο για τη Γ' Εθνική. Την περίοδο 2004-05 τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας στην κατηγορία. Την επόμενη χρονιά, 2005-06, η ομάδα βελτιώθηκε σκαρφαλώνοντας στην 6η θέση της κατάταξης. Το καλοκαίρι του 2006 ο Πήγασος συγχωνεύτηκε με την ομάδα της Αργολίδας που αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική, την ΑΕΚ Άργους, διατηρώντας την με τον τρόπο αυτό στην κατηγορία. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2006-07, με την ονομασία ΑΕΚ Πήγασος Άργους, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τη χρονιά 2007-08 σκαρφάλωσε στην 3η θέση της τελικής βαθμολογίας. Ήταν τελικά την αγωνιστική περίοδο 2008-09 που ο σύλλογος κατέκτησε την κορυφή του ομίλου του και κέρδισε το δικαίωμα ανόδου στη Β' Εθνική. Έκτοτε οι ομάδες χωρίστηκαν και πάλι με τον Πήγασο να επιστρέφει στο τοπικό Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ομάδα συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α.Κ., τερματίζοντας στην 5η θέση, ενώ τη σεζόν 2016-17 τερμάτισε στην 7η. Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 ο Πήγασος κατέλαβε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ε.Σ.Κ.Α.Κ., κατακτώντας το 8ο πρωτάθλημά του μετά από 18 χρόνια και την επιστροφή του στη Γ΄ Εθνική καλαθοσφαίρισης ανδρών έπειτα από 16 χρόνια, όπου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του και επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-24.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πήγασος - Ατρέας Μυκηνών 57-49

Επιστροφή στις νίκες για τον Πήγασο επί του μαχητικού Ατρέα Μυκηνών με σκορ 57-49 στο κλειστό του Άστρους.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πήγαινε πόντο πόντο για να ολοκληρωθεί με 24-23. Οι βυσσινί σε αυτά τα λεπτά έκαναν πολλά αβίαστα λάθη και δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι δίνοντας την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βρίσκονται κοντά στο σκορ.Μελανά σημεία σε ακόμα ένα αγώνα τα ριμπάουντ και οι χαμένες βολές.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες του Δημήτρη Τσουκάτου έπαιξαν με καρδιά ενώ σημείωσαν και καθοριστικά τρίποντα σε συνδυασμό με το ένθερμο κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο, αυτό το ροζ φύλλο δεν χανόταν με τίποτα.

Ο Αντωνάκης σε ένα ακόμα ματς ήταν πολύ καλός  σημειώνοντας την φάση του αγώνα με εκπληκτικό follow κάρφωμα. Από κοντά  ο Κοψαύτης με δύο καθοριστικά συνεχόμενα τρίποντα, ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Τετώρος,Καμπύλης, Γραμματικάκης και Λαλογιάννης.

Η νίκη αυτή αφιερώθηκε στους απόντες-τραυματίες Παρασκευουλάκο, Κατσή, Παπούλια και Πανταζή ενώ συγχαρητήρια ανήκουν και στον Παναγιωτόπουλο ο οποίος έσφιξε τα δόντια και έπαιξε με ίωση και απροπόνητος.

Η ομάδα του Πήγασου θέλει να πει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ  στο κόσμο που τους συμπαραστάθηκε και τους προσκαλεί το επόμενο Σάββατο σε ένα καθοριστικό παιχνίδι με αντίπαλο την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΕΡΜΙΟΝΗ.


Τα δεκάλεπτα: 16-10, 24-23, 40-35, 57-48

Πήγασος (Τσουκάτος) Μπακάλης 4, Αντωνάκης 15, Γραμματικάκης 4, Λαλογιάννης 9(1), Κοψαύτης 11(2), Τετώρος 8(1), Καμπύλης 4, Βλαχάκης 2, Μητροφάνης, Παναγιωτόπουλος, Μπάρλας Γ, Μπάρλας Κ

Κάρφωμα Αντωνάκη








3 σχόλια:

  1. opos grafete kai sto blog , eyxaristoume ton kosmo gia tin parousia tou kai afieronoume ti niki mas stous apontes pextes tis omados tous euxomaste taxeia anarosi kai grigora konta mas giati to epomeno paixnidi einai diskolo kai ka8oristiko gia tin metepeita poreia mas. sigxartiria se olous tous pextes kai ton proponiti gia tin simerini emfanisi , na ksexoriso tin emfanisi ton vaggo , taso, tetoro pou simera itan apolaustikoi kai na sta8o sto tromero follow karfoma tou gianni pou egine sto telos kai mas edose aformi gia akoma megaliterous panigirismous . bravo kali mas sinexeia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sygxarhthria se olous kai eidika s'autous pou anaferei o dhmhtrhs...pou voithisan ta megista sth nikh...SYgxarhthria omws kai sta paidia sthn akrh ths kerkidas gia thn wraia atmosfaira pou eftiaksan!!!!sas theloume konta se olous tous entos edras agwnes ths omadas.Eisastan o 6os paikths mas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή