ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πήγασος Α.Ο Θυρέας ιδρύθηκε το έτος 1980. Ανήκει στην ΕΣΚΑΚ Αργολιδοκορινθίας και ως πρωταθλητής 2021-22 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας. Αποτελεί μια από τις ιστορικότερες ομάδες της ένωσης αφού έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα από οποιοδήποτε αντίπαλο οκτώ (8) τον αριθμό (1990, 1991, 1992, 1993, 1997, 2002, 2004, 2022). Μεγαλύτερο επίτευγμά της είναι οι συμμετοχές της στην Γ' εθνική κατηγορία με καλύτερη θέση την 6η, την περίοδο 2005-06. Φέτος ο σύλλογος αγωνίζεται στην Γ' εθνική κατηγορία.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Αφιέρωμα στον Μπουτσικάκη (photos & video)

Η σημερινή δημοσίευση δεν έχει να κάνει με κάποιο ρετρό ή κάποιο throwback. Έχει να κάνει με μια διαχρονική αξία, τον Γιάννη Μπουτσικάκη, ο οποίος φορά και τιμά την φανέλα του Πήγασου για 11 χρόνια. Πρόκειται για έναν αθλητή κόσμημα τόσο για την ομάδα μας όσο και για την κατηγορία συνολικά.


Όσον αφορά την καριέρα του έχει αγωνιστεί σε διάφορες ομάδες της τοπικής κατηγορίας τόσο στο Α' Τοπικό όσο και στην Γ' Εθνική, εκεί οπού αγωνίστηκε για 6 σεζόν. Αυτές οι ομάδες είναι ο  Ατρέας Μυκηνών, ο Αργοναύτης Ν. Κίου,η ΓΕΑ Ναυπλίου, ο ΑΣ Λεωνιδίου, η Κορωνίδα Λυγουριού αλλά και η ΑΕ Κομοτηνής καθώς ήταν φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε συμμετάσχει στην παγκόσμια πανεπιστημιάδα μπάσκετ στο Πεκίνο το 2001 εκπροσωπώντας την Ελλάδα φτάνοντας στην 11η θέση από τις συνολικά 28 ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό το ότι στην συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών των ομάδων αποτελούσε το πρώτο βιολί και κατ' επέκταση τον πρώτο σκόρερ. 


Στην τροπαιοθήκη του διαθέτει τέσσερα (4) πρωταθλήματα, δύο εξ αυτών με την ομάδα μας τις χρονιές 1997 και 2004. Τα υπόλοιπα δύο τα έχει κατακτήσει με την ομάδα του Λεωνιδίου.


Από όλα τα παραπάνω είναι εύκολο να συμπεράνει κάποιος πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αθλητή. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έχει βοηθήσει στα μέγιστα την ομάδα να κάνει όλες αυτές τις καλές πορείες στην Α1 από την επάνοδό της σε αυτή, αποτελώντας τον φυσικό ηγέτη της.

Βράβευση από την ΕΣΚΑΚ


Πεκίνο 2001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου