ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πήγασος Αθλητικός Όμιλος Θυρέας, γνωστός επίσης με την επωνυμία Πήγασος Άστρους, είναι Ελληνικός αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1980 και εδρεύει στο Άστρος Κυνουρίας Αρκαδίας. Αγωνίζεται με τα χρώματα βυσσινί και λευκό και έδρα του είναι το Κλειστό Γυμναστήριο «Χάρης και Νίκος Γρηγορόπουλος». Το λογότυπό του απεικονίζει έναν καλπάζοντα Πήγασο, το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας. Ο Πήγασος Θυρέας συμμετέχει στην ΕΣΚΑΚ Αργολιδοκορινθίας. Αποτελεί μια από τις ιστορικότερες ομάδες της ένωσης αφού έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα από οποιοδήποτε αντίπαλο οκτώ (8) τον αριθμό (1990, 1991, 1992, 1993, 1997, 2002, 2004, 2022). Η κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος το 2001-02 οδήγησε το σύλλογο στη Γ' Εθνική, όπου και εντάχθηκε την περίοδο 2002-03 στον 1ο Όμιλο Νότου. Η κατάληψη της 13ης θέσης στην τελική βαθμολογία (9 νίκες και 17 ήττες) επέφερε την επιστροφή της ομάδας στο τοπικό της πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά ωστόσο, 2003-04, ο Πήγασος κατέκτησε και πάλι την κορυφή της Ε.Σ.Κ.Α.Κ., όπως και το εισιτήριο για τη Γ' Εθνική. Την περίοδο 2004-05 τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας στην κατηγορία. Την επόμενη χρονιά, 2005-06, η ομάδα βελτιώθηκε σκαρφαλώνοντας στην 6η θέση της κατάταξης. Το καλοκαίρι του 2006 ο Πήγασος συγχωνεύτηκε με την ομάδα της Αργολίδας που αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική, την ΑΕΚ Άργους, διατηρώντας την με τον τρόπο αυτό στην κατηγορία. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2006-07, με την ονομασία ΑΕΚ Πήγασος Άργους, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τη χρονιά 2007-08 σκαρφάλωσε στην 3η θέση της τελικής βαθμολογίας. Ήταν τελικά την αγωνιστική περίοδο 2008-09 που ο σύλλογος κατέκτησε την κορυφή του ομίλου του και κέρδισε το δικαίωμα ανόδου στη Β' Εθνική. Έκτοτε οι ομάδες χωρίστηκαν και πάλι με τον Πήγασο να επιστρέφει στο τοπικό Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ομάδα συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α.Κ., τερματίζοντας στην 5η θέση, ενώ τη σεζόν 2016-17 τερμάτισε στην 7η. Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 ο Πήγασος κατέλαβε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ε.Σ.Κ.Α.Κ., κατακτώντας το 8ο πρωτάθλημά του μετά από 18 χρόνια και την επιστροφή του στη Γ΄ Εθνική καλαθοσφαίρισης ανδρών έπειτα από 16 χρόνια, όπου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του και επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-24.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ο. ΘΥΡΕΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ο. ΘΥΡΕΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ»

Ο Πήγασος Α.Ο. Θυρέας ανακοινώνει την έναρξη προπονήσεων για αθλητές των τάξεων του Λυκείου της Ακαδημίας μας {αθλητές γεννηθέντες 2004-2005-2006}.

Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ για την τήρηση των μέτρων και τους κανόνες ασφαλείας κατά του κορωνοϊού. Στην πρώτη προπόνηση κάθε εβδομάδας είναι απαραίτητη η προσκόμιση Αρνητικού Αποτελέσματος self test ή βεβαίωση εμβολιασμού.

Με υπευθυνότητα, σεβασμό, ευ αγωνίζεσθαι και με σωστή εκμάθηση των δεξιοτήτων του μπάσκετ, ξεκινάμε δυναμικά ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.

Στην Ακαδημία Μπάσκετ γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά (αγόρια - κορίτσια) από 6-17 ετών. Προπονητές της Ακαδημίας μας για τη σεζόν 2021-22 θα είναι ο προπονητής της αντρικής ομάδας του Πηγάσου, ο ΚΟΨΑΥΤΗΣ Γεώργιος και η ΑΔΑΜΗ Κωνσταντίνα.

Αναλυτικότερα, ο σύλλογος ενημερώνει ότι τα τμήματα του Εφηβικού & Παιδικού ξεκίνησαν τις προπονήσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου υπό τις οδηγίες του προπονητή της αντρικής ομάδας του Πηγάσου,  ΚΟΨΑΥΤΗ Γεωργίου, τη Δευτέρα 30/08 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Άστρους, με πολλά όνειρα και τη φιλοδοξία να κάνουν βήματα προς τα εμπρός την ερχόμενη χρονιά.

Από τη Δευτέρα 13/09 στον ίδιο χώρο, θα συγκεντρωθούν οι αθλητές των τάξεων του Γυμνασίου  {αθλητές γεννηθέντες 2007-2008-2009}, υπό τις οδηγίες του ΚΟΨΑΥΤΗ Γεωργίου.

 Και από τη Δευτέρα 27/09 θα συγκεντρωθούν οι αθλητές των τάξεων του δημοτικού καθώς και οι αθλήτριες του αμιγώς τμήματος κοριτσιών, με προπονήτρια την ΑΔΑΜΗ Κωνσταντίνα.

Καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες των προπονήσεων, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες μπάσκετ, να προσέρχονται στο κλειστό γυμναστήριο για πληροφορίες και να λάβουν το πρόγραμμα προπονήσεων. Παράλληλα θα γίνονται και οι ανανεώσεις των αθλητών και αθλητριών που είναι ήδη μέλη του συλλόγου μας.

Όλοι/ες οι αθλητές/τριες της ακαδημίας παρακολουθούν δωρεάν τους αγώνες της ανδρικής ομάδας (εφόσον η παρακολούθηση των αγώνων καταστεί επιτρεπτή χωρίς περιορισμούς).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. : Προπονητές : 6973356199 (ΚΟΨΑΥΤΗΣ Γεώργιος) 6979225363 (ΑΔΑΜΗ Κωνσταντίνα).

Μέλη συλλόγου : 6947525548 (ΜΠΙΛΙΡΗΣ Γεώργιος) 6978440210 (Χατζηγιάννης Θανάσης).


Γενικές πληροφορίες

Λόγω του covid-19 θα τηρηθούν στο ακέραιο τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τις προπονήσεις των αθλητών.

Ο Πήγασος Α.Ο. Θυρέας θέτει ως βασική του προτεραιότητα, την ασφαλή άθληση των αθλητών/αθλητριών, έχοντας μεριμνήσει για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων, της Γ.Γ.Α. και του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικότερα, αυτά περιλαμβάνουν την εξασφάλιση τόσο των μέτρων ατομικής υγιεινής όσο και της υγιεινής των εγκαταστάσεων άθλησης μέσω των κατάλληλων διαδικασιών απολύμανσης εγκαταστάσεων και αθλητικού εξοπλισμού, καθώς και την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων ασφαλείας.

Επίσης, πριν την έναρξη των προπονήσεων θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για την ασφαλή άθληση των νεαρών αθλητών/τριών.

Επιπρόσθετα έχει καθοριστεί ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων για κάθε τμήμα και σύμφωνα με την ηλικιακή κατηγορία, ενώ έχει συγκροτηθεί αμιγώς τμήμα κοριτσιών.

Καλή αθλητική χρονιά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου