ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πήγασος Αθλητικός Όμιλος Θυρέας, γνωστός επίσης με την επωνυμία Πήγασος Άστρους, είναι Ελληνικός αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1980 και εδρεύει στο Άστρος Κυνουρίας Αρκαδίας. Αγωνίζεται με τα χρώματα βυσσινί και λευκό και έδρα του είναι το Κλειστό Γυμναστήριο «Χάρης και Νίκος Γρηγορόπουλος». Το λογότυπό του απεικονίζει έναν καλπάζοντα Πήγασο, το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας. Ο Πήγασος Θυρέας συμμετέχει στην ΕΣΚΑΚ Αργολιδοκορινθίας. Αποτελεί μια από τις ιστορικότερες ομάδες της ένωσης αφού έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα από οποιοδήποτε αντίπαλο οκτώ (8) τον αριθμό (1990, 1991, 1992, 1993, 1997, 2002, 2004, 2022). Η κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος το 2001-02 οδήγησε το σύλλογο στη Γ' Εθνική, όπου και εντάχθηκε την περίοδο 2002-03 στον 1ο Όμιλο Νότου. Η κατάληψη της 13ης θέσης στην τελική βαθμολογία (9 νίκες και 17 ήττες) επέφερε την επιστροφή της ομάδας στο τοπικό της πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά ωστόσο, 2003-04, ο Πήγασος κατέκτησε και πάλι την κορυφή της Ε.Σ.Κ.Α.Κ., όπως και το εισιτήριο για τη Γ' Εθνική. Την περίοδο 2004-05 τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας στην κατηγορία. Την επόμενη χρονιά, 2005-06, η ομάδα βελτιώθηκε σκαρφαλώνοντας στην 6η θέση της κατάταξης. Το καλοκαίρι του 2006 ο Πήγασος συγχωνεύτηκε με την ομάδα της Αργολίδας που αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική, την ΑΕΚ Άργους, διατηρώντας την με τον τρόπο αυτό στην κατηγορία. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2006-07, με την ονομασία ΑΕΚ Πήγασος Άργους, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τη χρονιά 2007-08 σκαρφάλωσε στην 3η θέση της τελικής βαθμολογίας. Ήταν τελικά την αγωνιστική περίοδο 2008-09 που ο σύλλογος κατέκτησε την κορυφή του ομίλου του και κέρδισε το δικαίωμα ανόδου στη Β' Εθνική. Έκτοτε οι ομάδες χωρίστηκαν και πάλι με τον Πήγασο να επιστρέφει στο τοπικό Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ομάδα συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α.Κ., τερματίζοντας στην 5η θέση, ενώ τη σεζόν 2016-17 τερμάτισε στην 7η. Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 ο Πήγασος κατέλαβε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ε.Σ.Κ.Α.Κ., κατακτώντας το 8ο πρωτάθλημά του μετά από 18 χρόνια και την επιστροφή του στη Γ΄ Εθνική καλαθοσφαίρισης ανδρών έπειτα από 16 χρόνια, όπου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του και επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-24.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Aπολλωνας Αρχαιας Κορινθου - Πηγασος 53 - 51

Σε ένα παιχνίδι που ο Πήγασος παρατάχτηκε με απουσίες (Παρασκευουλάκος και Κατσής), με τραυματισμό-αποχώρηση του Παπούλια από το πρώτο δεκάλεπτο, κούραση των βασικών παικτών, ένα κενό διάστημα 3 λεπτών στην τελευταία περίοδο και διαιτησία που στο τελευταίο λεπτό δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων έχασε από την μαχητική ομάδα της Αρχαία Κορίνθου με σκορ 53-51. Επόμενο ματς για τον Πήγασο, εντός έδρας, με τον Ατρέα Μυκηνών, στις 5/2.


Η ομάδα του Πήγασου, συνεχίζοντας τις καλές της εμφανίσεις, βρισκόταν συνεχώς μπροστά στο σκορ (δεκάλεπτα : 12-15, 24-29, 40-46, 53-51) παρά τις απουσίες της. Ένα κενό διάστημα στα μισά τις τελευταίας περιόδου, με κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Αποκορύφωμα όλων αυτών τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, όπου οι διαιτητές χρέωσαν την ομάδα μας με μεταφορά μπάλας, δίνοντας έτσι το δικαίωμα επίθεσης στον Απόλλωνα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ολιγορία στην άμυνά μας και το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε, πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι 1΄ 06΄΄ πριν την λήξη του αγώνα. Ενώ στο παιχνίδι δόθηκε συνέχεια ο πάγκος της αντίπαλης ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο νομίζοντας ότι έχει λήξει το παιχνίδι, οι διαιτητές δεν χρέωσαν με τεχνική ποινή την αντίπαλη ομάδα (δύο βολές και δικαίωμα επίθεσης) και έτσι το παιχνίδι έληξε. Η ομάδα του Πήγασου κατέθεσε ένσταση η οποία θα εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή.

ΠΗΓΑΣΟΣ (Τσουκάτος Δ.) : Αντωνάκης 20(2τριπ.), Τετώρος 2, Γραμματικάκης 12, Κοψαύτης 8 (2τριπ.), Λαλογιάννης 2, Πανταζής , Παπούλιας 2, Βλαχάκης 2, Καμπύλης, Μπακάλης, Παναγιωτόπουλος 3, Μπάρλας Κ.

7 σχόλια:

  1. φιλοι του Πηγασου μετα το καλαθι που πετυχε ο παικτης μας Τερζης στο 1'02'' φυλο αγωνα η ομαδα του Πηγασου εκανε επαναφορα λανθασμενη και η μπαλα βγηκε εξω.Εκει η ομαδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ θεωρησε οτι το παιχνιδι εληξε.
    Να σας θυμισω επαναφορα της μπαλας απο εσας με 6 παικτες του Πηγασου μεσα στον αγωνιστικο χωρο!!!!
    δεν δοθηκε τεχνικη ποινη , ουτε η ομαδα μας το διεκδικησε.Τα παιχνιδια κερδιζονται στους αγωνιστικος χωρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε του Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου, αν και δεν υπάρχει λόγος τέτοιας αντιπαράθεσης, έχω να πω τα εξής : α)δεν υπήρξε επαναφορά μπάλας από εμάς με 6 παίκτες στο γήπεδο, ο διαιτητής έδωσε να επαναφέρει την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο ο παίκτης που είχε βγει αλλαγή από εμάς, αν θυμάστε η φάση αυτή έγινε μπροστά στο πάγκο του ΠΗΓΑΣΟΥ, το λάθος αυτό επισημάνθηκε από τον προπονητή μας και το διόρθωσε αμέσως ο διαιτητής πριν δοθεί συνέχεια στο παιχνίδι. β)ο κανονισμός είναι σαφής για προπονητές και παίκτες και πότε είναι επιτρεπτή η είσοδός τους στον αγωνιστικό χώρο, στην παρούσα φάση είναι τεχνική ποινή στον πάγκο,ακόμα και αν βρίσκεσαι σε νεκρό χρόνο. γ) αφού ο παίκτης του ΠΗΓΑΣΟΥ έκανε λανθασμένη επαναφορά γατί ο διαιτητής έδωσε ξανά επαναφορά στον ΠΗΓΑΣΟ και όχι στην αντίπαλη ομάδα ??? απλά δεν τιμώρησε ο διαιτητής την κίνηση του πάγκου και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι δ) ρωτήστε όλους τους μπασκετικούς που παρακολουθούσαν το παιχνίδι την άποψή τους για τη φάση, πράγμα που συζήτησα μαζί τους μετά τη λήξη του αγώνα, και είχαν την ίδια άποψη με εμάς. ε) την φράση ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους μπορώ να την πω κι εγώ με διαιολογία τη μεταφορά μπάλας που σφύριξε ο διαιτητής 20΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα, έχετε δει πολλά τέτοια σφυρίγματα σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού ???
    Επιτρέψτε μου το δικαίωμα να υπερασπίζομαι την ομάδα μου, όταν αδικείται σύμφωνα με τη γνώμη μου πάντα και όταν έρθετε στο Άστρος για τον επαναληπτικό αγώνα, μπορούμε να το συζητήσουμε σε όλες του τις πτυχές. ΑΡΦΑΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o pigasos ayta ta mats tha prepei na ta katharizei ap to prwto dekalepto....ola ta alla einai filologia.sovareyteite.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανενας λογος αντιπαραθεσης και εγω την ομαδα μου υπερασπιζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε Αρφάνη, η φάση των 6 παικτών δεν έγινε έτσι. Η μπάλλα δώθηκε από τον διαιτητή στον παίκτη να κάνει το άουτ και γνωρίζεις ότι εκείνη την στιγμή είναι πλέον ενεργή. Τότε όλοι φώναξαν για τους 6 παίκτες και ο δικός μας πάγκος. Είναι ξεκάθαρη παράβαση του κανονισμού, αλλά δεν δώθηκε συνέχεια από την ομάδα του Απόλλωνα γιατί η νοοτροπία μας είναι ότι τα παιχνίδια να κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους έστω και με την τύχη του τελευταίου λεπτού. Άλλωστε ποιός σας λέει ότι θα βάζατε τις βολές ή εάν πήγαινε το παιχνίδι στην παράταση θα κερδίζατε. Σου υπενθυμίζω ότι στο 4ο δεκάλεπτο το σκόρ ήρθε 13-5 και με τον Ατρέα κερδίσαμε στην παράταση 8-0.
    Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και θα κάνουν λάθη και για εσάς και για εμάς.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    Μίμης Παπαπαναγιώτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε Παπαπαναγιώτου,επιμένω στην άποψή μου, άλλωστε θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε και από κοντά. Σίγουρα κανένας δεν λέει ότι θα κερδίζαμε, γνωρίζουμε όμως όλοι τις ανατροπές που έχει ένας αγώνας μπάσκετ.
    Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
    ΑΡΦΑΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ap ti kerkida fanike oti to astros eixe provlima sto 4o dekalepto...mi psaxnete dikaologies...me 5 pontous sto krisimo dekalepto de mporeis na xeis apaitiseis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή